Както казват нашите партньори от Banitza, на които благодарим сърдечно за упоритата работа по организирането и провеждането на конкурса за есе: “Нуждаем се от комуникация”, той „беше опит да разговаряме с нашата публика и да я опознаем“. Благодарим на всички 172 участника, както на журито и редакторите на Banitza, които изчетоха тези текстове и изпълниха трудната задача да номиират само две есета, които да бъдат наградени.

Тук ви представяме наградените есета и техните автори:

Есето на Сони Бохосян — студентка по португалска филология в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, на 20 години, бе избрано от журито на конкурса.

Есето на Димитър Николов — студент в НАТФИЗ, на 23 години, беше избрано от редакторския екип на Banitzа.

Поздравления за победителите! И двамата печелят парична награда на стойност 200 лв., както и възможността да бъдат редовни автори в Banitza.

 

sponsori

Конкурсът се провежда в рамките на проект “Гражданска практика за студенти и учители: Протестите след 2011 г.” на Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (www.ngogrants.bg)